Teknoloji

En tuhaf McDonald’s: 3 gerçek iskelete ev sahipliği yapan antik yol altından geçiyor

Yolunuz Roma’nın eteklerindeki Marino’dan geçiyorsa burada McDonald’s şubesine uğramanızı ve farklı bir deneyim yaşamanızı öneririz. Çünkü burası sıradan bir McDonald’s restoranı değil. Bu restorana girdiğinizde sizi antik bir Roma yolu ve altında üç Romalı iskeleti karşılayacak.

Appian Yolu, Roma Cumhuriyeti döneminde inşa edilen en eski ve en değerli yollardan biriydi. Roma’yı 195 kilometre (132 mil) boyunca uzanan güneydeki Brindisi kentine bağladı ve yolun çağdaş bir versiyonu var olmaya devam ediyor ve bugün kullanılmaya devam ediyor. Eski yolun çoğu ve buradan yayılan daha küçük yollar, imparatorluğun sonraki yıllarında kullanılmaz hale geldi. McDonald’s’ın altındaki yol da bu bölümlerden biri.

Dileyenler ören yerlerini ziyaret edebilir.

MS ikinci ve üçüncü yüzyılların ortalarında bir noktada yolun bu kısmının kullanımı durduruldu. Önce toprakla, sonra bitki örtüsüyle örtülmeye başlandı. Böylece mevki mezarlık olarak kullanılmaya başlandı. Bu nedenle restoranın altında 45 metre boyunca uzanan yolun yanında üç iskelet bulunuyor.

Mezarlar, bugün hala ayakta olan bir duvarın yanında, antik drenaj kanalındaydı. Esasen, Roma çimentosunun son derece güçlü olduğunu ve potansiyel olarak kendiliğinden yayılma özelliklerine sahip olduğunu biliyoruz.

Üç cenazenin erkek olduğu ortaya çıktı ve muhtemelen tabutlara veya kefenlere gömüldü. Ancak, kişisel eşyalar da dahil olmak üzere hiçbir şey kalmadı, sadece iskeletler. Arkeologlar, yaşlı kişinin 35 ila 45 yaşları arasında olduğunu ve muhtemelen yaş, hastalık veya sadece yetersiz beslenme nedeniyle yaşamı boyunca birkaç azı dişi kaybettiğini belirlediler. Sağ bacağında, daha büyük bir uyluk kemiğine yol açan ve hareket etmekte zorluk çekmesine neden olabilecek bir kırık vardı. Omurlarının önerdiği gibi, hayatı boyunca çok çalıştı.

Restoranın altındaki kalıntılar cam zeminden görülebilmektedir.

Diğer iki mezar, her ikisi de çok daha genç olan insanlara aitti. İskeletlerde hiçbir hastalık kanıtı bulunamadı, sadece bazı yetersiz beslenme belirtileri bulundu. Üçünün de ölüm sebebinin ne olduğu belli değil.

Tüm alan, çalışanların restoranı inşa etmeye başladığı 2014 yılında keşfedildi. Ancak bu keşif inşaatı durdurmadı. Bunun yerine kalıntılar, restoranın zeminine yapılan cam bir zemin ile muhafaza edildi.

Romalıların yollarından birinin üzerine devasa bir fast-food restoranı inşa etmenin ne kadar mantıklı olduğu tartışılır. Ancak kabul etmek gerekir ki bu yollar ve iskeletler bu McDonald’s restoranını çok farklı bir yer haline getiriyor.

haber-baykan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Batıkent Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu