Haber

Sivas anması “Grup Yorumu da katılabilir” gerekçesiyle yasaklandı

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otel’de yanarak hayatını kaybeden 33 kişiyi anmak için İstanbul Sultangazi’de Alevi kurumları tarafından yapılacak program kaymakamlık tarafından yasaklandı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Gazi Şehitleri Cemevi, Alevi Kültür Derneği Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi, PSAKD Karayolları Cemevi ve Cemevi tarafından düzenlenen anma programının yasaklanmasına Küme Yorum’un konserinin olabileceği gerekçe gösterildi. Habibler Cemevi.

KRT’den İlknur Karadeniz’in haberine göre, çok sayıda sanatçının katılacağı program için emniyete ve kaymakamlığa izin başvurusuna olumsuz yanıt verilmesinin yanı sıra program boyunca tüm etkinliklere ve basın açıklamalarına da yasak getirildi. hafta sonu ilçe.

Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kaymakamlığa gönderilen yazıda, “Anma etkinliği olarak izin istenmesine rağmen etkinlikte sanatçıların ve müzik gruplarının performans sergilemesi nedeniyle etkinliğin yasaklanması istendi. Sözlü ve müzikli bir konsere dönüşen etkinliğin, anma etkinliğinin hedefini aşan bir programa dönüşeceği değerlendirildi.

DHKP-C silahlı terör örgütü yapılanmalarından Küme Yorum’un etkinlikte sahne alabileceğine dair teyit edilmesi gereken bilgiler edinildi. İlçemizde huzur ve asayişin sağlanması, asayişin sağlanması ve suçun önlenmesi amacıyla toplu konser, miting, toplantı, miting, etkinlik ve basın açıklamalarının 25 Haziran 2023 saat 23.59’a kadar yasaklanması yerinde olacaktır.

Yasağa tepki gösteren Alevi kurumları yarın saat 13.00’te PSAKD Gazi Şehitleri Cemevi’nde basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Batıkent Evden Eve Nakliyat
Başa dön tuşu