Haber

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile Bazı Kanunların görüşülmesine devam edildi. Genel Kurul’da İYİ Parti, HDP ve CHP’nin kümelenme önerileri reddedildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı. Gündem dışı konuşmaların ardından küme başkan yardımcıları birer konuşma yaparak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti Küme Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı olarak birebir çalışan sayman ve katiplerin 3600 ek gösterge kapsamında ayrımcılığa tabi tutulduğunu gündeme getirerek, “Saymanlar alırken, Kanundan yararlanan eşya saymanları hariçtir.Sayman yardımcıları 3600 ek göstergeden yararlanırken, eşya saymanları unutarak mağdur olmuştur.Yasama yılının bitmesine çok az bir süre kalmıştır ve eşya saymanları da kapsam içine alınmalıdır. 3600 ek gösterge kapsamı, tıpkı saymanlar gibi” dedi. İşe geldiğini belirten KPSS sınavlarında yüksek puan almasına rağmen iş bulamayan gençlerin feryatları olduğunu söyledi. Altay, danışman yardımcılarının kıdem tazminatına ilişkin kanun teklifinin de komisyonda olduğunu bildirdi. EYT ÇALIŞMASI TAMAMLANDI AK Parti Küme Başkan Yardımcısı Yılmaz Tunç, Yaşlı Emekliliği Hakkında Kanun (EYT) yönetmeliğinin teknik çalışmalarının tamamlandığını ve imzaya açtıklarını hatırlatarak, “Yaşlı Emekliliği İçin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz” hızlı bir şekilde toplanarak genel kurulda yasalaştı.Önümüzdeki dönemde 4 milyon 800 bin vatandaşımız emekli olma imkanına kavuşacak.Yönetmelik yaptığımız gibi inşallah EYT sorununu da kısa sürede çözeceğiz. 3600 ek gösterge ile sözleşmeli memur alımı, taban ücret, emekli aylıkları ve memur maaşları ile ilgili olarak milletimizin beklentilerine cevap verecek.” MUHALEFETİN SINIF TEKLİFLERİ REDDİ Konuşmaların ardından Genel Kurul’da İYİ Parti’nin çocuklarda hafif rahatsızlıklara erişim önerileri, HDP’nin Anayasa Mahkemesi’nin HDP’yi kapatma kararı ve CHP’nin askeri hastane önerileri reddedildi.

Ardından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun müzakerelerine devam edildi.

haber-gerede.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu